donderdag 11 oktober 2012

Recept: Chocolade Crème Brûlée

Welke vrouw houdt er nu niet van chocolade? Wij hebben er in ieder geval nog nooit een ontmoet! Vandaar dat we jullie vandaag verwennen met een heerlijk recept voor Chocolade Crème Brûlée, hmmmm!!

Laten we eerst even kijken wat we allemaal nodig hebben, dan kunnen we daarna gezellig aan de slag! 
 
Wat heb je allemaal nodig?
  • Vanillestokje
  • 100ml melk
  • 400ml slagroom
  • 100gr witte basterdsuiker
  • 100gr pure chocolade (in stukjes)
  • 4 eierdooiers
  • Lage, ovenvaste schaaltjes
Verwarm eerste de oven voor op 125 graden. Snij dan het vanillestokje open en schraap met het een mespunt het merg er uit. Doe de melk, slagroom, het vanille stokje en de merg in een pan en breng het geheel zachtjes aan de kook. Haal dan de pan van het vuur en verwijder het vanillestokje. 

Laat nu de chocolade in de overgebleven room smelten. 
Pak een kom en klop hier de eierdooiers in los met suiker. Meng vervolgens de warme room door het ei. Nu heb je als het goed is alles in dezelfde kom zitten. Verdeel dit chocolademengsel over de vormpjes.
Tijd om te bakken! Zet de vormpjes op een bakplaat in het midden van de oven voor ongeveer 45 minuten, dan worden ze lekker stevig! Als ze klaar zijn zet je ze in de koelkast, laat ze goed koud worden. 
Wanneer het tijd is om ze te serveren moet je eerst even de grill voorverwarmen.  Haal dan de vormpjes uit de koelkast en bestrooi je ze met wat basterdsuiker. Zet ze vlak onder de hete grill voor 1-2 minuten om de suiker te laten karamelliseren.

En dat was het: smullen maar!


Bron: www.culy.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten